STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

TRAMS!

2023-03-26

Hovtramp/Lasse

Tro inte på allt du läser, ser och hör! 

TV-Travstudions expert sågade danske travtränaren/kusken/ryttaren Flemming Jensen efter vinsten 11 mars på V75 Halmstad (Sto-Eliten) för styrning med Eenymeennyminemo.

arkivbild ATG - Flemming Jensen

Konstruktiv kritik är alltid välkommen, men det som utdelades ledde till att Flemming pausat samtliga intervjuer, slickar såren i lugn och ro. Påhopp, hat och hot från upprörda spelare fyllde mobil efter loppet.

Pausa information om stallets starthästar? Det gör han rätt i, just nu. Något jäkla straff ska de väl ha, både torsk-spelare och Tv-experter. Oavsett kompetens. När tränare startar hästar i större sammanhang blir de uppringda av åttioelva tipsnissar, så fort startlistorna publicerats.

Arkivbild - Flemming Jenssens gäng rider jobb

Inte lätt att hinna köra stallets övriga hästar då. Hade under Pressbildsåren i Silvergrisen hand om ”Fem tippar V65” som publicerades i Ronden och landsortspress. Kan med facit i hand säga att det inte var lätt att få dåtida "kändisar" som ex. Stig H att ”tippa” däremot blev mindre och mellanstora tränare glada att få vara med på bild och i tips. Marknadsföring gratis.

Vad hände i Tv-studion?

Stall Rosa lade i Fredagsbrevet upp ”Rör inte min Sandra” .

Sandra Mårtensson stod fast vid sin åsikt om Flemmings insats i loppet men tog givetvis avstånd från hot och hat. Sandra påpekade under TV-sändning om svårigheten att få tag i Flemming. Information om hästarnas form, stämmer inte med det som levereras i lopp. Eller ingen information över huvud taget. - Jag har ledsnat, sa Sandra.

Jag gillar Sandra som expert, en av få som inte har något bästföredatum. Men, hon om någon borde veta att en "märr är en märr" och dagsform är en färskvara.

Flemming (Isemannen) fick samtal och sms från väldigt arga, okända. Vem i helvete gör så? spelar man får man väl för fasen fatta att det är hästar som springer, inte kusken! Flemming beskrev timmarna efter loppet som tuffa. TV-studion tyckte Flemming gjort en riktig feltolkning av hästens chanser vilket eldade upp alla tokdårar som kröp upp ur sina hål. 

Fakta: Flemming satt väldigt långt bak i loppet (sist) när han skickade fram stoet i tredjespår 1300m, passerade loppets favoriter (som hade en dålig dag) medan Eenymeennyminemo däremot hade en toppendag! Stoet kutade som hon hade eld i baken, och vann loppet. Grattis Flemming! Största anledning till ilska var att Flemming legat väldigt lågt i tips om det 7-åriga stoet. Odds 18,48 och hejdå spelarna...

Hovtramp/Lasse - familjehäst

Alla som tränat STON, vet hur lynniga, bitchiga, sura eller ”bara bäst” de kan vara, när de själva vill. Har själv upplevt ett helt gäng märrar. Kom inte överens med hälften ens. Bortsett från taggtråd i händerna.

När träningsjobb lovat vinst, allt stämde på travdagen – kusk, spår, banunderlag, form (färskvara) och man dreglade över kommande prispengar och odds, lade MÄRREN in nödbromsen, surade, stannade och längtade hem. För att nästa gång när man förlorat hoppet, vinna med hela upploppet! Lade in femman och trottade förbi konkurrenterna som om det vore en fjärt i världsrymden. Verkligen inte lätt att bedöma dagsform på ston. No balls no problems.


Arkivbild Flemming Jensens gård

Flemming Jensen har en bakgrund som de flesta aktiva enbart kan drömma om. Dream On. Många år i galoppsport formade en säker ryttare.

På gården utanför Aalborg har det renoverats, byggts och finns massor av träningsmöjligheter. Färja från Fredrikshavn går till både Norge och Sverige. Hästarna tränas ofta med sadel, på tungt underlag, i sand. Här rids jobb i stora klungor, på sandbanan eller på sandstrand.

Foto: Sidmakarn -Flemming i sadeln på Come On Hugo

Flemming nöjer sig inte enbart med att rida ”jobb”.

Har som ryttare gjort montéstarter i både Danmark och Sverige. 2019 satt han i sadeln på ”Come On Hugo” som tog en säker seger. Hugo travade i ”dödens” hela bortre lång, vann på 1.11,3ak (1.640m) blev inbjuden till Åby Stora Montépris 2019, där det blev en förarglig galopp på slutrakan.

Tror faktiskt inte det är nyttigt för ”experter” att vara för påstridiga eller kritiska - varken i tv, press eller media. Underhållning jovisst, men...De har ju inte en susning om hur hästen kommer att prestera just den dagen. Inte ens kusken kan veta säkert. Allt kan hända, och händer.

TV-rutan är inte forum för hältutredning, den sköter banveterinär om. Lika tröttsamt som höhö-avslöjanden och långa ”alltljus på mig” historier. Varenda jäkla starthäst kan ju knappast ha passerat Ekerö!

Det går faktiskt att vara både seriös, neutral och påläst. Finns några enstaka som lärt sig extremt fort. Att skicka ut en lättlurad stackare med mick i handen på stallbacken är illa, fanns det verkligen ingen annan? Vederbörande hittade ett par riktiga skojare (aktiva tränare) i ett av gäststallen, men inte den tränaren han letade efter.

Skämtarna kom från samma hemmabana som tränaren han egentligen ville intervjua (gömde sig bakom en transport, ville inte vara med i TV) så då frågade stallbacksreportern om de båda tränarna möjligtvis ”sett något banjobb” med hästen som skulle starta i V75 lite senare. Jomenvisst!

Tränaren hade kört ett fantastiskt jobb i veckan, fem intervaller och i den sista flög hästen förbi och sprängde ljudvallen. Stallbacksreportern rapporterade givetvis den glada nyheten i TV-rutan, oddset sjönk som en gråsten. Sista pengar blev det, hästen hade pysslats om och ”gått i hage” sen senaste start och skulle vara på topp NÄSTA gång. Det gäller att prata med rätt person. Skämtarna skrattade så de nästan ramlade omkull i gäststallet. Vad de sa efteråt är hemligt.

Nä, hästen var inte alls dålig, men behövde loppet i kroppen som experterna brukar säga. Vann för övrigt starten efter till 105 gånger. Experter, pfuiii!

Trevlig söndag!

Hovtramp Ilse&Lasse

 

Antal kommentarer: 1

2023-03-26 16:12:54 - Zazza, zazza@carlen.se

yapp, så kan det gå:D:O
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)