STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Travprogrammet, som vi har längtat!

2023-01-06

TRAVPROGRAMMET, allt du behöver just nu?

Nä, det stämmer inte. Ett antal travbanor har inte fattat att det finns TRÄNARE till varenda hästar som startar.

Laddar ner ett snyggt travprogram på travsport.se och kastar mig nyfiket över sidorna. Letar genast igenom alla sidorna för att se om någon av mina bekanta (TRÄNARE) ska starta nån häst, då blir det mycket roligare att titta på loppen.

Hovtramp/Ilse

Alldeles för många tipsnissar och spelmoguler sitter tydligen på landets travsportsekreteriat? Det enda som presenteras i programmet är en KUSK/RYTTARLISTA, men för bövelen….vem TRÄNAR hästen då, och startar någon av mina bekanta travtränare idag? Jag skiter väl i (ända tills jag eventuellt ska spela) på dessa kusk/ryttarlistor, jag vill se vilka som TRÄNAR hästarna!

För att få ta del av denna facilitet måste jag använda travsport.se och slå in tränarens namn. Ofta kommer inte tränaren UPP på sökfunktionen. Varför? Det skulle vara en sån där liten accent eller prick och extrabokstav i namnet, eller också kan jag inte stava till tränarens namn? Men, för helvete, skriver väl in på SÖK HÄST då istället. En av hästarna kan jag stava till hundra procent säkert, gav 106 ggr i odds för några veckor sen. NU gick det bättre, NU kommer tränarens namn upp, och jag kan klicka vidare till tränarens starter. Nä, ingen starthäst idag.

Så j-a mycket besvär för att travbanans avlönade gembärare inte fattar att det ska publiceras en TRÄNARLISTA! Snacka om att negligera jobbet bakom varenda häst som startar, för det lär ju knappast vara lånekuskarna som tränar hästarna. Vad hjälper det med trevliga programomslag, massor av reklamsponsorer på sidorna och nån ”snubbe” som kallar sig sportchef som skriver några rader om den fantastiska travsporten de bjuder på. När de inte ens fattar att det finns TRAVTRÄNARE!

Foto: EAP/Einar Andersson - Une de Mai (Salvador Dali)

Om jag skyndar mig så hinner jag nog se första loppet på Romme travbana idag, det där letandet tog massor av onödig tid. Anställ folk som begriper, så blir det åtminstone inte sämre för de som betalar kalaset.

Trevlig halvröd fredag (stängt, flexar, vabbar, semester, har gått tidigare) inte undra på att det ser ut som det gör i Sverige. Snart bara mjölkbönder och hästfolket bakom starthästarna som jobbar en halvröd dag…

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 2

2023-01-06 19:42:51 - Carina, larssonc56@gmail.com

? Tränarlistan står ju i programmet?

2023-01-08 13:04:43

Bloggen tillkom eftersom ett stort ANTAL travbanor INTE publicerar TRÄNARLISTOR, enbart Kusk/ryttarlista. Det finns ett stort antal travbanor i Sverige, och ALLA har inte förstått att publicera tränarlistor i programmet.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)