STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Har ni hört den förut?

2022-11-30

 

 

Champion jockeyn Ric McMahon (34 år) är just nu i ordentligt blåsväder och lär inte synas till i lopp på väldigt länge...

Under en tävlingsdag på galoppbanan Birdsville höll den australienske jockeyn i en liten elchocksapparat (en ”Jigger”) vilken används för att få hästen att springa snabbare. Jockeyn stängdes av med omedelbar verkan. 

Bevis: ett foto som togs under loppet på tävlingsbanan!

Ric McMahon har fått sitt straff i Mount Isa Magistrates Court, 35.000kr i böter och indragen ryttarlicens.

tränaren Todd Austin

Enligt australienska Racenet skyllde Ric McMahon ifrån sig under hela rättegången, det var bara tränarens fel att han höll i en förminskad grisfösare (elpinne). Även tränaren Todd Austin stängdes av från galopp efter att fotot publicerats.

Alla aktiva vet att ”grisfösare” är förbjudna både i tävling och träning. Enbart att skylla ifrån sig borde vara straffbart. Löjligt! Queensland Racing Integrity Commission gör nu en egen separat utredning av händelsen.

Förra året stängdes jockeyn Tomas Meija av i tio år, även han efter att ha använt sig av en ”grisfösare” på en häst i ett lopp. 

 

Grisar och grisfösare har vi haft nog av, eller hur…

Enda gången en person fått dagsböter för något som inte har hänt. Man slutar aldrig förvånas och den sista idioten är inte född än...

Hovtramp/Ilse

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)