STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Galenskaper de lux

2022-11-28

 

Hovtramp/Lasse - behöver kylas ner...

När myndigheten fick spader!

Tänk bara. Du lånar ut bilen till en bekant som har en skuld på 27.000 spänn till Kronofogden. När din bekant kör bilen blir han stoppad och din bil beslagtas och forslas bort!

Bevisbördan (enligt KFM) är enbart din !? Hur lång tid tar det för en myndighet att göra en kontroll i Bilregistret? Bilen är beslagtagen och DU skulle enligt kronofogden ha gjort en kreditupplysning på den som du lånade ut bilen till!? har aldrig hört på maken. Nä, här måste det ligga minst en kennel begraven.

För ca två månader sedan lånade B-tränaren Janne Svart ut sin BMW till sin sons kompis, eftersom han inte behövde bilen just då. Förvånad fick han besked om att hans bil var beslagtagen av Kronofogden, då föraren av hans bil hade en obetald skuld på 27 000 kronor till CSN. Bara en tidsfråga innan Kronofogden upptäckte att bilen tillhörde Janne Svart? Nä, så enkelt skulle det inte vara att få tillbaka sin bil.

– KFM vidhåller att jag skulle ha tagit en kreditupplysning på sonens kompis, innan jag lånade ut bilen, är det nån i hela Sverige som gör så? BMW:n köptes ny, är helt betald och tillhör mig. Jag gav dessutom grabbens kompis de 27.000 kronorna så han kunde lösa skulden till CSN, vilket han gjorde direkt.

– När jag sen skulle hämta ut bilen ville KFM ha 5 000 kronor till, för bogsering och uppställningsavgift. Då ledsnade Svart och drar nu ärendet till rättegång efter att ha kontaktat en advokat i Stockholm, nu blir det rättegång den 7 december.

Är det lagligt att ”stjäla” någons bil bara för att man har en myndighetsstämpel i näven? Hur många människor lånar ut sin bil ibland? Ska man som privatperson göra kreditupplysning på en vän som lånar bilen för att åka till IKEA eller sjukhuset? Nä, det här måste väl vara ett rent övertramp av kronofogden. Kanske någon som har ett ont öga till Janne Svart? Hoppas han har rent mjöl i påsen och yrkar på både sveda och värk och tar rejält betalt för bilen som varit parkerad (utlånad) till Kronofogden. Janne Svarts häst Souvenir d’ Inverne blev 5:a med Jorma Kontio i Bronsdivisionens final senaste V75 på Solvalla, lite plåster på såren kanske. Oavsett följer en spännande fortsättning i Tingsrätten.

 

Spelinspektionen har en mängd människor på sin lönelista. Tydligen måste de anställda regelbundet uppvisa resultat för verksamheten, men man kan ju välja sina offer och fiender lite bättre.Tydligen är det ATG:s tur nu att öppna kassaskåpet den här gången. Spelinspektionen har skickat en varning till ATG om en sanktionsavgift på sex miljoner kronor. 

– Vi har tre veckor på oss att överklaga, sa ATG:s VD Hasse Lord Skarplöth, ATG brukar inte överklaga.

Spelinspektionen påstår att ATG inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att bedöma risken för penningtvätt och terrorism...

 

Hur tvättar man pengar via ATG?

Spelpengarna som omsätts kommer ju från bankerna. Med tanke på hur bankerna agerat mot sina kunder borde ju de pengarna vara vitare än snö... och det är dessutom bankernas ansvar! Spelare ”bara spelar” och ATG tillhandahåller spelprodukterna. Nog för att ATG har råd att pröjsa sex miljoner till Spelinspektionen, men hade mycket hellre sett att de lagts på prispengar i loppen!

Hovtramp/Ilse

.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)