STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

När exekutiv är exklusiv!

2022-11-13

 


Att deläga häst kan bli dyrt...

Att deläga galopphästen Flightline är fasansfullt mycket dyrare. 

En ägarandel på 2,5 procent i hästen såldes nyligen på auktion

ca 50 miljoner kronor. 

I september 2022 meddelade Farishs Lane's End Farm i Kentucky att Flightline kommer att syndikeras och stallas upp på stuteriet när tävlingskarriär avslutats.

Dagen efter Flightline segrat i Breeders' Cup Classic, meddelade Lane’s End att tävlingskarriär avslutats och att betäckningsavgift skulle meddelas senare.

Den 7 november 2022 auktionerades en ägandeandel på 2,5% ut på Keeneland's November Breeding Stock Sale, där vinnande budgivaren även kommer att få tillgång till framtida avel. Agent Fred Seitz, ägare av Brookdale Farm i Versailles, Kentucky hade högsta bud, 4,6 miljoner dollar, på uppdrag av en anonym klient. Auktionspriset gör att Flightline nu värderas till 184 miljoner dollar.

 

Här kommer ett billigare alternativ för den som vill fynda en duglig galopphäst, men skynda på!

Försäljningstillfälle

https://auktionstorget.kronofogden.se/91119.html

auktionstorget.kronofogden.se (Lösöre & fordon slagauktion/anbud)

Auktion 2022-11-14 kl 14:00 Jägersro, Jägersrovägen 212, Malmö.

Visning av hästar: kl. 13:00 – 14:00 vid ledvolten.

 

 

F63939 – Krigardrottning - Kronofogden kommer via slagauktion att sälja

galopphästen Krigardrottning. Engelskt fullblod. Sto.

Registreringsnummer 72IRE4529352T. Chipnummer 985101045293521.

Vinstsumma: 133.500 kr, Handicap: 76/76

Iakttagna brister/fel:

Hästen har strax före utmätning haft kolik och vårdats på djursjukhus, därav sämre hull. Hemgångsråd från veterinär på djursjukhuset följs.

 

F63940 – Ode To My Mother - Kronofogden kommer via slagauktion sälja :

Galopphästen Ode To My Mother. Engelskt fullblod. Sto.

Registreringsnummer 72IRE45336673T. Chipnummer 985101045336673.

Vinstsumma: 133.500 kr Handicap: 76/76

Iakttagna brister/fel:

Hästen har strax före utmätningen haft kolik och vårdats på djursjukhus, därav sämre hull. Hemgångsråden från veterinär på djursjukhuset följs.

 

F63941 – Uchchaihshravas Kronofogden kommer via slagauktion sälja:

Galopphästen Uchchaihshravas. Engelskt fullblod. Sto.

Registreringsnummer 372IRE45334050T. Chipnummer 985101045334050.

Vinstsumma: 131.092 kr Handicap: 79/80

Iakttagna brister/fel:

Hästen har strax före utmätningen haft kolik och vårdats på djursjukhus, därav sämre hull. Hemgångsråden från veterinär på djursjukhuset följs.

Ingen veterinärbesiktning har skett. Om det finns en önskar om veterinärbesiktning görs detta i så fall på intressentens egna initiativ och bekostnad och detta måste då ske under visningstiden. Det finns ingen veterinär på plats att tillgå. När auktionen påbörjas ska detta vara klart.

 

Hur i hela friden hamnade de här dugliga galopphästarna hos Kronofogden på en exekutiv auktion?

En lång och otrevlig story, endast bråkdelar har framkommit i press och media. Rädsla för repressalier och ett Galoppförbund med handlingsförlamning har låtit åtskilliga prispengar och stallhyror rinna rätt ut i sanden och hamna på blåskontot.

Tränarens interimlicens drogs in (avslutades) 220228

 

Tränaren som det skrivits spaltmetrar om

Kahlil De Burca inledde sin tränngsverksamhet i Sverige 2019, redan 2020 blev det 34 segrar och 43 segrar 2021. En riktigt duktig tränare med hästägare bakom sig som har råd att handla dyrt. Men det hjälps inte när brittiska hemländer inte förnyade tränarlicens. Skrev en blogg tidigare på Hovtramp, men skummade bara lite på ytan efter att ha haft kontakt med utsatta personer som fick både polisbeskydd och avråddes från att driva sitt ärende vidare, trots att olyckan då redan varit framme.

Av de 18 hästar som fanns i de Burcas stall på Bro galopp säljs tre fullblod som Kronofogdens hantlangare hann konfiskera till sin exekutiva auktion. Övriga galopphästar (de var ju 18 från början) flyttades först hem till advokaten, som helt plötsligt blev både tränare/ägare. Ett annat gäng hästar exporterades iväg redan i somras, när det brändes under fötterna. Efter starter i Dubai, där Burca fick interimlicens av galoppsällskapet exporterades några hästar (stannade kvar) i UAE/Förenade Arabemiraten och andra fullblod exporterades vidare till Frankrike. Tre brittiska länder där tränaren tidigare haft licens (fråntagen licensrättighet) har säkert också fått ta del av de helt fantastiska fullbloden, det finns faktiskt folk till allt. Mammon talks.

Kronofogdemyndighet/KFM är den myndighet som verkställer utmätning. För att hålla exekutiv auktion krävs exekutionstitel, t.ex. en dom från Tingsrätt, där det framgår att gäldenären har en betalningsförpliktelse (skuld) till en borgenär.

Skillnad mellan generalexekution och specialexekution (t.ex. konkurs). När det handlar om konkurs beslagtas all egendom hos gäldenären, vid utmätning till det värde skulderna uppgår till. Enligt utmätningsordning i svensk rätt (UB, Utsökningsbalken) gäller att utmätning ska vara så effektiv som möjligt. Om skulden består av pengar, handlar utmätning i första hand om att hitta täckande skuldbelopp, men KFM utmäter även egendom, som säljs för att få in pengar till skulden.

Hoppas ni blev lite klokare?

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)