STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Fritt fall och allt tillåtet!

2022-08-24

Foto: lånad bild okänd fotograf

Sila mygg och svälja elefanter.

Vem har sagt att världen är rättvis?

Vem får behålla licens trots reglementsbrott och oseriöst beteende?

Ganska många. Vad ska vi ha reglemente och paragrafer till? Bra fråga.

Svensk Travsport/Svensk Galopp hanterar sällan regelrätta övertramp och galenskaper enhetligt, eller ens inom normal betänketid. Hupp! 2,5 år för ett enkelt beslut och beviljar licens för proffstränare utan vett och vilja att efterleva reglementet. Bara en norm. Upprepa galenskap tillräckligt många gånger så blir det normalt. Skillnad på stor (rik med andras pengar) och liten (utan talets gåva) ? Ja. Vilket ombud syndare har råd med? Ja. Vad är en Silly-Billy, Uvabäck eller Fishbein mot Arne Anka? Hur press&media hanterar övertramp? Trav365 och Travronden ljuger aldrig. Stor betydelse.

Stalltips: Slutta gulla med bovar och banditer, följ regelbok eller avgå!

Just nu finns ett antal aktiva licenser som aldrig borde fått beträda en travbana igen. FUP/Förundersökningsprotokoll och Tingsrättsförhandling nedlagt eller snabbt ”avtjänat”. Varför?

Kusk som ”våldfört sig sexuellt på hund och häst” (bytt namn) kör lopp, om inte hot inkommer till travbanan. Eller nedlagt pedofilärende och slaktad hästägares häst, svarttränar häst, kör lopp, anses tillräknelig.

Att seriösa ärenden läggs ner beror oftast på att inte ha fått hjälp av sin organisation/försäkring eller har råd/ork med ett civilärende.

Obetalda stora skulder anses inte längre allvarligt, ST- utredning ”pågår.” Frågan är hur länge? Doping? vardag och lite slangar på hatthyllan, normaliserat. Om det hettar till skaffar man sig bara en målvakt, en kollega eller sin advokat (Svensk Galopp). Sålt dopingpreparat i välmående nätbutik? Byt namn och företrädare på godisbutiken, behåll B-licens. Travhästen då, som pumpades full med anaboler, den startar igen efter ”uppehåll”. Proffs (A-tränare) som driver konkurrerande verksamhet?  Borttaget, aktiv A-tränare (stor entreprenör) driver måååånga bolag parallellt med travträning. Det gick inte på Tarzans tid, han fick inte driva fotoföretag samtidigt med träningsverksamhet och nekades licens.

Foto: Hovtramp/Lasse - Tarzan

Visselblåsningar tas inte på allvar, eller är det fel människor som har uppgiften? Proffstränare (granne) som fått nog anmälde ”kollega” men behandlades som luft. Andra anmälare hängs felaktigt ut eller glöms bort. Gembärare gjorde ”oväntat besök” hos proffstränaren som använde mattpiskaren på hästar i träning men manipulerades på två röda (alternativt mörkade). Märkte de inte att husveterinärens bläck inte ens hunnit torkat (ändrade hästjournaler) eller att randiga hästar bytt boxar? Vem skvallrade att ST-folket var på väg? Kräks när den enda "travtidning" vi har samtidigt skrev läckra reportage om hur mysigt det är i det anmälda stallet. Grävande journalistik? Knappast. Ska vi ha det så här?

Nisse från Kolmården fick livstids avstängning även om ”frun” fortsatte med B-tränarlicens, plockade pengar ett bra tag till. Han som sålde sin sambo till sexkunder för att ha råd att köpa havre till hästarna då? hade i alla fall vett att avsluta karriären. De som fått behålla licens och fortfarande flinar i gäststall och vinnarcirklar är bara att gratulera, de har lyckats med något som vi vanligt travfolk inte har möjlighet till. Så.

Vart tog riktiga hästmänniskor vägen, var kommer alla ”folkvalda” ST/SG handläggare ifrån? 

”Locket på” skrev Travronden när proffstränare vägrade lämna dopingprov efter lopp, försvann. Inte purfärskt, men säger en del om förmåga att efterleva reglementet.

Saknar social kompetens? Samma tränare igen.

Hur länge får A-tränaren behålla sin licens utan F-skattsedel och en säck obetalda räkningar. What? the ST-show must go on, trots rejäla avhopp från reglementet och den skitsamma-mentalitet som tränaren uppvisar/uppvisat mot ett 500-tal gäldenärer som inte fått betalt på Kronis utmätningslista. Ett rejält avstamp från gällande reglemente, det som ST/Svensk Travsport hanterar för de aktivas räkning!


 

Proffstränaren fick 14 juni F-skattsedel indragen (AB).

Med 2,4 mkr i skuld till Skattemyndigheten och (hupp!) oräkneliga Kronisärenden, från början 3.064.430 kronor (22 ärenden.) Tillkommer gör ytterligare sju betalningsförelägganden och 450.000 kr. A-tränarlicens? Bibehållen, ”utredning” pågår hos ST. Tänk bara tanken... om det varit Pelle Karlsson i Bråviken eller Ilse i Bro. Då hade ST med glädje tagit i med hårdhandskar så fort häst dök upp i anmälningslistan! Rättvist? Nä.

Enligt Licensbestämmelse ST/SG gäller vid indragen F-skatt:

Om licensinnehavaren får F-skattsedeln indragen under året ska Svensk Travsport underrättas om detta. Om en tränare är utan F-skattsedel dras licensen in. Licensinnehavare som inte underrättat Svensk Travsport om indragen F-skattsedel, och Svensk Travsport på annat sätt erhåller kännedom om att F-skattsedeln är indragen, har inte rätt att få någon annan licenstyp under pågående kalenderår”.

Innebär att när F-skattsedel är indragen ska tränarlicens upphöra.

ST:s sportchef Robert Karlsson:
Tränaren har F-skattsedel i sin (uppväckta) enskilda firma, ärendet är under utredning.

Två höjdargubbar i ST:s styrelse (Anders Källström Ordförande och Remy Nilson ledamot, tidigare boss för ATG, suck, är hästägare hos tränaren. Tidigare ST-styrelsemedlem Mats Norberg (jobbar med momsfrågan) deläger häst i stallet. Seriöst?

Foto: Hovtramp/Lasse - Nicklas Westerholm kör lopp på Skrubbs

Det är ingen hemlighet längre att det är Niclas Westerholm det handlar om. Trist historia, verkar inte heller ha lärt sig något vettigt sen förra vändorna. Fick faktiskt rysningar vid kanten på en travbana under tävling och efter loppet, när Westerholm skrek rätt ut att proffstränarkollegan kanske skulle föda upp marsvin istället. Eller var det kaniner? Skit samma. OK, unghästen betedde sig inte tävlingsmässigt, men med hans inbillade ”kusk-kompetens” borde väl situationen hanterats annorlunda och stallbacksfolket på plats sluppit höra eländet. Proffstränare vid ringside föreslog anmälan till den där nämnden som aldrig redovisar något, ST:s Code of Conduct.

Nä, det handlar inte enbart om obetalda räkningar och indragen F-skattsedel. Lika käckt anses det att ha ett ”oskyldigt” Enskilt bolag att plocka fram ur dressärmen. Reglementsvidrigt, men skyll allt på AB och gå vidare med Enskilt bolag. Åtminstone så länge som ST anställer handlingsförlamade och "nerved" handläggare.

Foto: Hovtramp/Lasse - Åke Lindblom

Nu måste det hända något roligt i trav och galoppsport snart! Ja, Åke Lindblom kör Derby-Final. DET är kul på riktigt. Resten av ”roligheter” ligger på min FB i bilder.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)