STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Extreme make over - byt namn!

2022-01-20

En zebra är alltid randig, så frågan är om ”rehabiliterade” knäppgökar är tillräckligt friska att ansvara för tio passhästar i ett travstall? Byta namn brukar inte hjälpa, i travsport vet alla allting, innan det har hänt.

Om någon enda lyckats undvika slaskpressens "artiklar" i ärendet så kommer de här...

Nej, jag är inte sensationslysten eller dreglar över det bedrövliga förundersökningsprotokollet (FUP) jag blir arg, frustrerad och hade det drabbat min häst hade jag gjort processen extremt kort med vederbörande. No balls no problems. Lärde jag mig som vet.assistent på hästklinik på stenåldern.

Så vad, vem handlar det om? Nä, jag vill inte ha honom i något travstall eller i häst/hundmiljö, hos nån stackars arbetsgivare som inte känner till bakgrund. Hur ofta hämtar travtränare in belastningsregister? 

Almqvist Joakim f.d Granlund (1992) Kalmar, körlicens K1

Hur långlivad blir licens som Svensk Travsport lämnat tillbaks? Till honom som "satt på" både hästar och hund? Hästfolk med hjärnsubstans kvar kommer naturligtvis att gå man ur huse och licensen dras (förmodligen) tillbaks efter aktivas uppror. Kan man spela? Barock situation som bevisar att tränare/kusk kan våldta djur och ändå anses lämplig att uppehålla sig i travsporten.

Vad har förändrats? Hur ser rehabilitering av sexuellt avvikande ut? Lobotomi är förbjudet men kemisk kastrering förekommer. Kusken har redan i höstas försökt få tillbaks körlicens. Saknar insikt om sin person. Riv sönder licensen.

Intressant formulering av beslutsfattarna, eller hur?

LÄNSSTYRELSENS UTTALANDE

Länsstyrelsen har ifrågasatt din rätt att ha hand om djur på grund av en mycket allvarlig händelse. Det får anses framgå av ditt yttrande och övriga av dig inlämnade handlingar att risken för att de omständigheter som ger anledning att befara att djur i fortsättningen kan fara illa har minimerats. Du har visat på insikt och vidtagit åtgärder för att förhindra att något liknande ska inträffa i framtiden. Länsstyrelsen gör därför den bedömningen att det är sannolikt att den omständighet som annars ska leda till djurförbud inte kommer att upprepas. Förbud att ha hand om djur ska därför inte meddelas.”

”Obefintlig risk att något dumt ska hända igen” 

Jurist på Svensk Travsport (Göran Walmann) : 

– Han har intyg på att han gått behandlingar som han har skickat in till länsstyrelsen. Det är alltid svårt i sådana här lägen om någon har gjort något väldigt dumt. Ska de bli av med licensen för livstid eller på viss tid och i så fall hur lång tid ska det vara? Nu har han jobbat med hästar och är anställd i sin fars stall och har hand om tio hästar hela tiden. Sen är det också en skillnad att den licens han fått nu är en så kallad K-licens. Han är inte ansvarig tränare för någon häst. Han får köra hästar som tränas av andra. Han har ingen tränarlicens.

Jaha ja. Då så. se upp.

Fotboja är ju inte ens relevant, svårt att köra lopp med och fyller ingen funktion i sammanhanget. Kusken/hästskötaren kan gå vart han vill och ”umgås” med sina tio passhästar utan att nån annan än eventuell hästägare i stallet inte vill ha honom där..

I Sverige kan du (tydligen) våldta travston och tikar (hund) utan att Svensk Travsport tycker det är speciellt märkvärdigt. Tidelag eller modernt uttryckt Sodomi/zoofili innebär inte någon fara för hästägarnas hästar, inlämnade i travträning för dyra pengar. Inga återfall. Som tik-ägare är väl inte heller personen lämplig. Finns ju ingen garanti att inte den onaturliga otukten (våldtäkt på tik) upprepas. Oavsett motiv är sodomi/zoofili en pervers handling (onaturlig otukt) och avvikande sexualitet.

Så. Vart ska han jobba nu då? Tydligen i familjestallet. Vill verkligen pappa A-tränare ha honom där? Hästägaren Stall Uffe ger honom en andra chans. Så värst många andra tränare lär ju inte göra det, eller?

Foto: Åby travet

Trots V75-seger med Jerry Riordans fina häst Umberto Axe (2017j och feta chanser att ta sig fram i strålkastarljuset blev det en av de längsta och mest hårresande protokoll jag tjuvkikat i.

Arbete hos de bästa av de bästa räckte inte heller för Joakim Granlund, numera ”omdöpt” till Almqvist. Samma stolle trots namnbyte? Märkte inte Robert Bergh, Jerry Riordan, Untersteiners eller Claes Sjöström, där han säger sig ha jobbat, någonting alls?

Personal i travstall blir ofta nära kompisar, eftersom de sällan hinner göra något mer än att jobba och tävla. Någon borde väl ha märkt att han inte hade ”allahästar hemma” ?

Våldtog sin leasinghäst som han vunnit lopp med, stoet försvann givetvis så fort det blev känt. Utelämnar namn, tränas av A-tränare och startar. Även hund (tik) Grand Danois försvann, såldes till Danmark.


FUP/Förundersökningsprotokoll (officiell handling)

Klipp ur FUP- obs! varning för grovt språk och äckelkänslor!

Visar att denna person inte ska gå omkring på travbanor och i stallar.                                                                                                                  Klipp! En av de två misstänkta utpressarna: (FUP/sid 56)

Förklara närmare vad han gör på filmerna?

Ja om du har bra fantasi så kan du lista ut allt. Han har samlag med både häst och hund. Åt bägge håll om man säger. Han både slickar och suger av både häst och hund. Han sparkar och slår sin hund och även på det jobbet han jobbade på då. Det var något stall där det inte fanns en kamera. Han satt mellan skinkorna på hästen och slickade och sa att detta var den bästa löneförmån man kan ha. Sedan körde han in ansiktet igen och sedan slog han hästen på musen. Han passade även några hästar åt sina hyresvärdar. De är kompisar och de har egna hästar i ett stall. Där har det också hänt. Mot dom hästarna har han inte varit jättesnäll om man säger så. Dom hästarna måste ha fått jätteont.Han berättade även om en kompis i Skottland som han hade. De hade lekt med ett får men det hade de behövt begrava för det dog. De hade gjort nya knullhål med en kniv.

Flera av dessa saker hade du alltså på film?

Ja bara de saker som han gjort och även med, ja det låter helt sjukt men vanligt ligg med hans hund och hans kompis Erik.

Vad innebär vanligt ligg med en hund?

Alltså hunden ligger på rygg och så ligger han över hunden och kör han sin penis ut och in i hunden. Alltså har man sett de andra grejerna så är detta nästan vanligt. Sjukt.

Fakta:

Tidelag är sedan 2014 förbjudet i Sverige. 1944 ansågs sex med djur bara brottsligt om djuret bedöms ha utsatts för lidande.

Frågade nån vad de våldtagna djuren tyckte?

Sodomi (tidigare namn på onaturlig sexuell avvikelse och homosexualitet)

Ett uttryck som härstammar från Bibeln och de syndiga städerna Sodom och Gomorra, "tillfredsställande av könsdriften genom onaturlig otukt".

Usch, på riktigt!

...Innan butiken stänger! 

Förhandling, förvandling eller förhalning?

Nu får det ta mej fan vara nog, borde inte aktivas företrädare fått spunk snart på Propulsion-soppan? TR/Travtränarnas Riksförbunds ordförande och generalsekreteraren kan tillsammans ta ett utvecklingssamtal med sin partner Svensk Travsport. Snart preskriberat? Alternativt Travsportens jurister på STAD och ÖD verkar hoppas att aktiva ska glömma eller förlåta? Olyckor händer ju så lätt. Suck.

Le Trot, franska travförbundet ställer omedelbara krav på Stall Zet:s ansvariga tränare och ägare, alla franska (11 starter) med 600.000 euro insprungit ska pyntas tillbaks. Vad är omedelbart och vad är kvittning? Suck igen.

Nä, det blir ingen middag ikväll, känns som ett av få tillfällen man längtar efter något jävligt starkt! Trevlig torsdag om det går.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)